Sunday, December 14, 2014

Monday, July 7, 2014

Macam-macam ada..

Hmmm macam nak start blogging balik jeeee...sebab??  Biar le kita je yg tau....hehehe....*gediks*

First time nak guna apps ni pakai hadiah dr bf I ni...

Kita tgk mcm mana progress ye... Hiksss * yaAllahgedikslagi

Selamat berpuasa semua...moga yg baik2 sampai pd kita di bulan yg penuh berkat ini...insyaAllah...doakan saya diberi kekuatan utk memperbaiki diri ini sebagai hambaNya,  sebagai isteri,  sebagai ibu,  sebagai menantu,  sebagai anak, sebagai sahabat, sebagai pekerja...

Hmmmm nak masak sahur apa ye...bapa jam je lg...xdecide pon lg...tp nasi da masak...*blur*

Tuesday, March 4, 2014

Kenapa ESP?? Minum soya tak sama??

Assalamualaikum sume....! ;)

Hari ni straight to the point la ye...nak citer pasal ESP...sempena promo bulan ni kan...ok for a start ESP ni merupakan minuman soya berbentuk serbuk dan perlu di bancuh dengan air sebelum diambil.

Apa kelebihannya ESP berbanding minuman soya lain??
Minum soya fresh lagi bagus kan??

Haa...ni yang nak citer kat sini ni...ESP ni dihasilkan melalui kajian klinikal yang ekstensif dan komprehensif (apa jadah la ye?? hahaha!), maksudnye melalui proses yg detail supaya kita sebagai pengguna boleh mendapat manfaat yang maksimum dari protin soya...giiituuu...

Kacang soya yang digunakan pula hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) iaitu diproses pada kadar suhu yang rendah...so apa kelebihan disitu?? Apa jua bahan makan mentah yang diproses pada suhu rendah tidak akan terdedah kepada kerosakan nutrisi...penjagaan kualiti lagi disitu ye..!

Haa...ni lagi best...setiap 850g ESP (satu tin)  dihasilkan daripada 30kg kacang soya! So sebab tu kalau kita ambil ESP ia dapat memberikan tenaga segera dan boleh bertahan lama... :) best kan?

ESP dari Shaklee merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin pernyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia dan diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ia juga sesuai untuk pengidap kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39.

1 hidangan shaklee = 2x daging, 4x telur, 12x susu !



So apa manfaat yang kita dapat? Haaaa tu yang penting kan? Heeeee....jom baca senarai manfaat ni;

1. Awet Muda
2. Baik untuk Hormon
3. Baik untuk prostat
4. Kulit remaja
5. Pembekal tenaga
6. Membaiki pigmentasi
7. Membaiki memori

Nanti ada kesempatan saya edit penjelasan manfaat tu ye...!

Personally saya mmg xberapa gemar minum soya serbuk...hukhuk..tp bila campur dgn susu tepung sedappp..so terpulang pada diri masing...boleh campur dengan minuman kegemaran...tapi jgn la campur dengan minuman berkafein atau berkarbonat....hehehehe... :p

Okey lah...nanti I sambung lagi ye....jom kita amik kesempatan sementara ada offer...nak beli satu set boleh dapat membership free! Kalau nak beli satu pon boleh....just PM saya di FB (Wani Ghani) ot watsapp 019-2226099.

Bubbyeeee!!