Wednesday, July 13, 2011

BERSIH kan lah hati.....BERSIH kan lah minda... :)

Macam-macam ragam kita dapat lihat apabila melibatkan isu BERSIH kan? Aku tak nak komen kat sini siapa salah, siapa betul....kita ada otak...jadi buat penilaian masing-masing...setiap kejadian Allah ada kelemahan masing-masing...jangan jadikan itu senjata untuk menjatuhkan mereka, jadikan peringatan untuk diri kita.

Yang aku nak tekan kan kat sini adalah yang penting setiap manusia ada pandangan masing-masing..setiap umat ada hak untuk bersuara mengikut saluran yang betul. Saluran yang betul itu juga luas maksudnya....maka jika seseorang tu melontarkan pendapat peribadi beliau, tak perlulah kita nak melenting. Lebih-lebih lagi kalau dia tak ada memaksa kita untuk menyetujui pendapat beliau atau memaksa kita menyokong beliau.

Yang dah terjadi kita ambil jadikan pengajaran.Yang boleh diperbaiki kita cuba baiki sebaik mungkin. Tak perlu menuding jari. Tak perlu bergaduh sesama sendiri, bertikam lidah atas kejadian yang berlaku diluar kawalan kita.Extra Gravy: Yang penting....SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA

No comments:

Post a Comment